Vochtarme huid

Gerstekorrels

In tegenstelling tot een droge huid(tekort aan vet/talg) heeft de vochtarme huid zoals de naam het al zegt een tekort aan vocht. In medische taal heet dit dehydratatie. De huid kan het water in de huid niet goed vasthouden en voelt droog en strak aan. De huid is dan ook minder soepel en verliest zijn spankracht. Hierdoor kunnen fijne lijntjes ontstaan.

De huid verdient het hele jaar door de zorg voor hydratatie want door UV-straling, airco, gure wind, kou en centrale verwarming droogt de huid uit.

 

Gerstekorrel(Milia)

Een gerstekorrel, de medische term is milia, is een wit korreltje net onder het huidoppervlak.

Deze korrel bestaat uit opgehoopte hoornstof en komt vaak voor rondom of op het ooglid. Het onstaat door een vochttekort in de huid. Een gerstekorrel is volkomen onschuldig toch wil men graag van deze gerstekorrels af. Soms verdwijnt de gerstekorrel vanzelf maar meestal moet deze verwijdert worden. Met een steriel naaldje wordt er een gaatje in de huid gemaakt, hier voel je over het algemeen niets van. Daarna wordt de gerstekorrel verwijdert.

Wat kan Beautysalon Op ’t Eerste Gezicht voor u betekenen.

In de salon maken we onderscheid tussen verzorgende en huidverbeterende behandelingen. Wanneer u tevreden bent over uw huid en de huid graag wilt onderhouden kunt u kiezen voor een huidverzorgende behandeling. Wanneer u graag aan de huid wilt werken kiest u voor een huidverbeterende behandeling. Voor de vochtarme huid is het ook mogelijk om hierin en keuze te maken. De Thalasso behandeling is een huidverzorgende behandeling en Hyaluronic Active+ is een huidverbeterende behandeling. Deze behandeling is dan ook veel intensiever. Het is mogelijk dat u naast het vocht te kort nog andere huidproblemen wilt aanpakken. Dit is mogelijk door een combinatie van producten en behandelingen. Uw schoonheidsspecialiste adviseerd u graag over de mogelijkheden