Droge huid

Ruwe plekjes

Een droge huid heeft een fijne poriestructuur waarbij de talgklieren te weinig talg(huidvet) produceren. De functie van talg is o.a. de huid lekker soepel houden. De bovenste huidlaag voelt droog en strak aan en vertoont kleine scheurtjes. Een droge huid kan schilferen, jeuken, rood zijn maar ook gevoelig zijn. Bij een droge huid kan de huid gebarsten zijn. Door deze scheurtjes of barstjes verliest de huid ook vocht en droogt dus verder uit.

Een droge huid heeft dus in eerste instantie niets te maken met een te laag vochtgehalte, want zoals hierboven aangegeven is het een gevolg van een te lage talgproductie. Een droge huid verdient het hele jaar door een goede huidverzorging. In de lente wordt de straling van de zon vaak onderschat en in de zomer is de airco niet bevorderlijk voor de huid. In de herfst is de gure wind een aanslag op de huid en in de winter zorgt de centrale verwarming wel voor uitdroging van de opperhuid.

Wat kan Beautysalon Op ’t Eerste Gezicht voor u betekenen?

Een droge,gebarsten huid is vatbaar voor infecties en moet daarom met zorg worden onderhouden. Een voedende huidverzorging is belangrijk zodat de huidbarriere kan herstellen. In de salon kunt u genieten van een intensieve gezichtsbehandeling die voor balans zorgt in de talfproductie. Soms is het beter om een combinatie van behandelingen uit te voeren. Uw schoonheidsspecialiste adviseerd u daar graag bij.

Welke behandeling adviseert u?